خیابان شریعتی بالاتر از ظفر، بالاتر از مترو شریعتی، روبروی بیمارستان ایرانمهر، انتهای کوچه مرشدی، پلاک ۱۷ واحد ۱

021-22909216

کلینیک شنوایی سنجی سمعک برتر

آزمون های شنوایی کودکان

تست شنوایی نوزاد

بعد از اینکه نوزادتان را دو تا سه بار حمام بردید و تا قبل از یک ماهگی حتما به مرکز شنوایی سنجی سمعک برتر مراجعه نموده زیرا بهترین و طلایی ترین زمان تشخیص هر نوع مشکل شنوایی تا قبل از سه ماهگی است. انجمن علمی شنوایی نوزادان اروپا و آمریکا بر این اعتقاد است تا قبل از 6 ماهگی تمامی مراحل تشخیص نوزاد کم شنوا باید انجام شود و سمعک یا سمعک های مناسب برای یک گوش یا دو گوش تجویز گردد.
کلینیک سمعک برتر به عنوان بهترین مرکز خرید سمعک برای نوزاد در تهران است که می‌توانید از این مرکز بدون نگرانی از اصل بودن کالاها، خرید سمعک مورد نظر خود را به راحتی انجام دهید.

پیش گفتار

در برخی از موارد مانند عفونت های گوشی، ضربه و صداهای بلند ناگهانی کم شنوایی پس از مدتی خود را نشان می دهد. بنابراین انجام تست شنوایی هر چند ماه یکبار در این مواقع بسیار ضروری است. تست شنوایی تکمیلی نوزاد هر 6 ماه یکبار تا 2 سالگی و بعد از آن هر سال یکبار باید تکرار شود.
آزمون های شنوایی مورد نیاز برای نوزاد بسته به اینکه نوزاد بستری بوده یا نبوده و یا زردی داشته یا نداشته تعیین می گردد. در هر صورت قدم اول تست شنوایی TE OAE  می باشد. در صورت پاس شدن در این آزمون می توانید کلینیک تخصصی شنوایی سمعک برتر( که کارشناسان آن تسلط کامل به نحوه ی تست و نحوه ی برخورد با والدین نوزاد و یا کودک را دارند، و نیز کلیه ی تست های مربوط به نوزاد و کودک انجام می شود)، را انتخاب فرمایید. تست اولیه شنوایی بعد از زایمان ارزش تشخیصی ندارد و اصولا نمی توان به اعتبار آن اعتماد کرد. مزیت این تست آگاهی خانواده ها از اهمیت شنوایی و وجود تست های شنوایی نوزاد می باشد. اکنون با پیشرفت تکنولوژی و اینترنت اطلاعات بسیار مفیدی از مقالات و یا سایت ها در دسترس عموم می باشد.

سمعک کودک

عوامل مختلفی می توانند باعث کم شنوایی نوزاد شوند. نکته ای که باید توجه داشته باشید این است که به هر علتی نوزاد کم شنوا شده، اکنون باید خیلی سریع برای سنجش شنوایی کودکتان و راهکار آن اقدام فرمایید زیرا کودک باید از همان بدو تولد بشنود و این شنوایی باید در محدوده طبیعی باشد. هر اقدام دیرهنگام باعث می شود که کیفیت گفتاری کودک در آینده آسیب ببیند. جدا از مسائل مالی سمعکی مناسب کودک است که کیفیت گفتار را بسیار شفاف و صداهای اضافه را کاملا حذف کند. همینطور سمعک هایی که می تواند صدای تلویزیون یا تلفن یا معلم مربوطه را از داخل گوش به کودک برسانند بسیار بهتر برای کودک است زیرا گفتار وی با کیفیت بهتری در سال های آتی شکل می گیرد. در انتخاب سمعک برای کودک ابتدا تکنولوژی و سال ساخت آن و در مرحله بعد شکل ظاهری آن مطرح است. باید توجه داشت که برندهای متفرقه اصولا تکنولوژی بالایی را ارائه نمی دهند و یا کیفیت صدای بسیار خوبی نخواهند داشت. شاید شما با یک دقت بالاتر بتوانید با همان میزان بودجه از برندهای معتبر سمعک های با کیفیت تر خریداری کنید. بهترین مارک سمعک برای شما در همین سایت سمعک برتر گفته خواهد شد. باید توجه داشت بهترین مارک سمعک با توجه به کیفیت و تکنولوژی و خدمات آن معرفی می گردد. کلینیک سمعک برتر مناسب ترین سمعک برای کودک شما را معرفی خواهد کرد.
سعی ما بر این است که به کودک دلبندتان در انتخاب سمعک و انتخاب مرکز تربیت شنیداری معتبر کمک کنیم و شما با حداقل هزینه در یک مدل سمعک خاص بهترین خرید خود را داشته باشید.

کاشت حلزون

کاشت حلزون برای کودکانی انجام می شود که سمعک پاسخگوی نیاز آن ها نیست. یعنی نوزاد یا کودک سمعک را استفاده کرده ، کلاس های تربیت شنوایی و گفتار درمانی را رفته اما هنوز نتوانسته بشنود و یا صحبت کند. کاشت حلزون با جراحی پشت گوش انجام شده، به جای حلزون یا ساقه مغز پروتز مربوطه گذاشته می شود. بنابراین روی جمجمه ی نوزاد یک الکترود و پشت گوش نیز مگنت که شکل سمعک پشت گوشی بزرگ را دارد قرار می گیرد. کاشت حلزون اولین راهکار نوزاد یا کودک ناشنوا نیست. باید ترجیح خانواده ها بر این باشد که کودکشان بتواند سمعک استفاده کند زیرا هم راحتتر است و هم اینکه اگر سمعک استفاده کند با پیشرفت تکنولوژی می تواند از سمعک های بهتری بهره بگیرد و این مستلزم  پیگیری های فراوان والدین برای شرکت کودکشان در کلاس های تربیت شنوایی و استفاده از بهترین مدل های سمعک می باشد. در کاشت حلزون مشکلی که دیده می شود شکل ظاهری آن و دو سال کلاس های تربیت شنوایی است . همچنین در برندهای ضعیف کاشت حلزون انجام MRI  ممکن نیست و بجای آن تست جایگزین مانند اسکن باید انجام شود. وقتی کودک شما می تواند بدون جراحی و فقط با مداخله زودهنگام و پیگیری خانواده از سمعک استفاده کند چرا باید انقدر درمان را دیر انجام دهید که کار به کاشت حلزون بکشد. البته معدود کودکان و نوزادانی وجود دارند که به هیچ عنوان با وجود پیگیری های والدین در زمان مناسب باز سمعک جواب کافی را نمی دهد. در حقیقت این افراد صرفا کاندید کاشت حلزون هستند. در کاشت حلزون دولتی حتما از شما می خواهند که سمعک را خریداری کرده و کلاس های تربیت شنوایی را بروید و بعد از یک تا دو سال استفادهاز سمعک،  آن گاه تصمیم به کاشت می گیرند.

نوروتراپی شنوایی

نوروپاتی شنوایی نوعی اختلال شنوایی است که اصوات به صورت نرمال در گوش داخلی و حلزون گوش دریافت می شوند اما عصب شنوایی قادر به پردازش صدا نیست. نحوه تشخیص آن برای پزشکان نیز بسیار دشوار است زیرا در تست شنوایی غربالگری نوزاد یعنی تست OAE شنوایی pass یا همان پاس می شود اما وقتی زمان صحبت کردن کودک فرا می رسد مشکل دیده می شود و والدین احساس می کنند که کودکشان می شنود ولی درکس از گفتار ندارد. برای همین است که تاکید می کنیم ...

عوامل کم شنوایی کودک

•    نارس بودن کودک و تاثیر آن بر سیستم شنوایی
•    بستری در بخش مراقبت ویژه NICU(گاها مصرف دوز بالای آمیکاسین و یا نرسیدن اکسیژن کافی )
•    زردی یا بیلی روبین بالا که نیاز به تعویض خون داشته باشد.
•    زردی یا بیلی روبین بالا که به آن رسیدگی نشود.
•    داروهایی که باعث کم شنوایی نوزاد شود مانند انواع مایسن ها
•    اعضای خانواده به صورت ژنتیکی مبتلا به کم شنوایی باشد.
•    عفونت گوش مکرر کودک
•    ابتلا به مننژیت یا سایتومگالوویروس
•    در معرض صدای بلند قرار گرفتن به طوریکه ضربه صوتی اتفاق بیفتد.
•    استفاده از هندزفری با صدای بلند و تکرر آن
•    ضربه
•    انواع تصادف ها
•    اوریون
•    ازدواج فامیلی با سابقه مشکلات کم شنوایی در خانواده
•    تب بالا و تشنج
باید توجه اشته باشید که اگر هر یک از اتفاقات بالا در دوران کودکی رخ بدهد، دوباره تست شنوایی را از اول به طور کامل انجام دهید.
واكنشهای كودكان به صدا در سنین مختلف
•    بدو تولد تا 3 ماهگي: برانگيختن از خواب، آرام شدن در مقابل صداي آشنا
•    3تا 6 ماهگي: عكس العمل به ناميدن نوزاد ، گوش دادن به موسيقي، بيان دا، ما، با
•    9 تا 12 ماهگي: جهت يابي مستقيم به صدا، استفاده صحيح از 2 يا 3 لغت يا درك لحن صدا
•    12 تا 18 ماهگي: شناسايي افراد جهت يابي غير مستقيم به بالا، تكرار برخي كلمات، صحبت شبه جمله
•    18 تا 24 ماهگي: بازشناسي صداها در محيط، گنجينه واژگان

علائم کم شنوایی کودک

هنگامی که کودک شما بزرگتر شد علائم کم شنوایی ممکن است به صورت موارد زیر باشد.
1.    گفتار کم کودک
2.    بی توجه بودن کودک
3.    بلند تر کردن صدای تلویزیون
4.    به صدای گفتاری جواب نمی دهد یا اشتباه پاسخ می دهد.
5.    وقتی صدایش میزنیم سریع جواب نمی دهد.
6.    اصولا لجبازی می کند یا زود عصبانی می شود.

ABR در کودکان

در این مدل شنوایی سنجی نوزاد یا کودک باید آرام باشد و تکان نخورد. در این جا ارزیابی شنوایی از ساقه مغز انجام می شود و دیگر نیاز به همکاری کودک نداریم. در نوزادان نیز از این تست استفاده می شود . نوزادانی که در دستگاه بوده یا زردی دارند کاندید انجام ABR  می باشند. اگر کودک گریه می کند بر اساس وزن وی داروی آرامبخش ملایمی که یک ساعت باعث خواب آلودگی نوزاد یا کودک شود، به او داده می شود. شنوایی شناس هدفون های کوچکی مانند هندزفری در گوش کودک قرار می دهد و الکترود های نرمی مانند الکترود های تست قلب اما کوچکتر در نزدیکی گوش ها و پیشانی قرار می دهد و صدا به صورت کلیک از طریق هدفون پخش می شود و الکترودها پاسخ را اندازه گیری می کنند. شما در طول آزمایش می توانید کنار فرزند خود باشید. این تست معمولا یک ساعت طول می کشد. کلینیک سمعک برتر با دستگاه جدید  برای نوزادان زیر یکسال بدون داروی خواب آور می تواند تست شنوایی را انجام دهد.
آیا تست ABR  و داروی خواب آور عوارض دارد؟
تست ABR کاملا بی خطر است و هنگامی که دوز آرامبخش مطابق وزن کودک تجویز شده باشد هیچ جای نگرانی نیست. نتیجه آزمون ABR در همان روز برای شما آماده می گردد.

تستASSR

این تست مانند ABR هنگام آرامش کامل کودک یا نوزاد انجام می شود. نیاز به الکترود دارد. دستگاه پاسخ های مغز را جمع آوری کرده وبه صورت نمودار نشان می دهد. این تست برای کودکانی انجام می شود که مشکل شنوایی آن ها به اثبات رسیده است. در این تست فرکانس به فرکانس میزان کم شنوایی مشخص می شود. در صورتیکه در تست ABR درصد کم شنوایی به صورت کلی بیان می شود.

تست OAE

می توان گفت تست OAE در تمامی نوزادان بین سه تا چهار مرحله باید انجام شود. این تست نیاز به آرامش کودک دارد اما نیاز به داروی خواب آور برای انجام آن نیست. تستOAE به صورت غربالگری و یا به صورت دقیقتر یعنی کلینیکال انجام می شود. در این جا واکنش سلول های مویی خارجی به صدا بررسی می گردد. یک دستگاه کوچک تست OAE را از کودک شما می گیرد. یک فوم نرم یا پروب پلاستیکی کوچک در سر این دستگاه است که وارد ابتدای مجرای گوش کودک شده و میزان شنوایی کودک را ثبت می کند. در تست کلینیکال یا همان DP OAE  پاسخ هر فرکانس را به تفکیک خواهیم دید.

چگونه باید نوزاد خود را برای تست ABR یا OAE ویا ASSR آماده کنم؟

برای انجام هرکدام از این تست ها نیاز است که نوزاد یا کودک شما یک تا دو روز قبل حمام رفته باشد.
آزمون تمپانومتری و رفلکس آکوستیک
در آزمون تمپانومتری سلامت پرده صماخ استخوانچه های گوش ، واکنش استخوانچه های گوش به صدا و میزان تجمع مایع پشت پرده گوش بررسی می گردد. تست رفلکس آکوستیک نشان می دهد که آیا گوش از طریق برانگیختن رفلکس به خوبی به صداها پاسخ می دهد. در این تست نیز یک پروب پلاستیکی نرم در ابتدای مجرای گوش قرار می گیرد. اصولا هنگام دندان درآوردن کودکان گوش بچه ها بسیار درد می گیرد بنابراین انجام تست تمپانومتری و رفلکس هر شش ماه یکبار توصیه می شود. همچنین کودکانی که دارای لوزه هستند مایعات گوششان به صورت ناگهانی زیاد می شود. و اصطلاحا در معرض اوتیت حاد یا مزمن قرار می گیرند. کودکانی که بسیار گوش درد می شوند در معرض خطر پارگی پرده گوش ، مشکلات استخوانچه ای و یا کم شنوایی هستند. بنابراین همیشه به کودک خود گوشزد کنید که اگر گوشش درد می کند به شما بگوید. حتما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و قبل از مصرف هر گونه دارو تست شنوایی سنجی ، تمپانومتری و رفلکس را انجام بدهید تا میزان فشار منفی یا حاد و مزمن بودن اوتیت را متوجه شوید. در گذشته عمده ترین مسئله کم شنوایی از عفونت گوش میانی حاصل می شد و چون توجهی به آن نمیشد و یا درمان های خانگی اشتباه صورت می گرفت باعث آسیب شنوایی به صورت دائم می گردید.

کم شنوایی حسی عصبی

کم شنوایی حسی عصبی به این معنی است که شنوایی به صورت دائم آسیب دیده و شخص نیاز به استفاده از سمعک دارد. این شخص می تواند نوزاد یا کودک باشد. حال این آسیب به علل مختلف مانند ژنتیک، ضربه، زردی، عفونت و یا آنتی بیوتیک است. تنها راه حل استفاده از سمعک است. چون کاربر اینجا نوزاد یا کودک است تشخیص و اقدام سریع و رفتن به کلاس های تربیت شنیداری و گفتار درمانی توصیه اکید و سریع می شود.
کلینیک تخصصی سمعک برتر علاوه بر تجربه بیش از 23 سال در تجویز سمعک، 17 سال تجربه در تجویز سمعک نوزادان و کودکان و انجام تست شنوایی دارد. اولویت ما علاوه بر خوب شنیدن نوزاد یا کودک انتخاب سمعکی است که به راحتی خراب نشود و از لحاظ ظاهری نیز کمترین دید را داشته باشد.

کم شنوایی انتقالی

اصولا وقتی گوش عفونت می کند و یا مایع بیش از حد پشت پرده گوش جمع می شود کم شنوایی انتقالی صورت می گیرد یعنی به صورت موقت گوش کم می شنود یا اصطلاحا کیپ می شود. اگر سریعا تست شنوایی بدهید و سپس داروهای مناسب را استفاده کنید شنوایی نوزاد یا کودکتان به حال اول بر می گردد اما اگر عفونت گوش چندین و چند مرتبه تکرار شود می تواند باعث آسیب شنوایی جبران ناپذیری شود. برای کودکانی که عفونت گوششان مکررا تکرار می شود، VT توصیه شده و آن دسته از کودکان که استخر می روند استفاده از قالب ضدآب توصیه می شود. کلینیک سمعک برتر با انجام کلیه ی تست های شنوایی و مراقبت های شنوایی از آسیب شنوایی فرزند دلبندتان جلوگیری خواهد کرد.

آسيب شنوايی و ارتباط آن با رشد گفتار و زبان

نوزادي كه ميشنود بيشتر ساعت بيداري خود را به گوش كردن اختصاص مي دهد. نوزاد در سه ماهگي شروع به تقليد صدايي كه شنيده است مي كند. در حدود شش ماهگي ميتواند (قان و قون) كند و صداي مختلفي توليد كند. مطالعات نشان داده، اين تمرينات آوا سازي كودك فقط شامل صداهايي است كه از والدين يا مربيان خود شنيده است. به زباني ديگر كودك قبل ازآنكه كلامي توليد كند شش ماه پس از به دنيا آمدن و دو ماه در بدن مادر به صدي اطرافيانش گوش داده است.

انواع آزمون های شنوایی کودکان

تست شنوایی TE OAE

در بدو تولد به صورت غربالگری برای همه نوزادان انجام می‌شود.

تست شنوایی DP OAE

در يك ماه اول انجام می‌شود كه فركانس‌های مختلف شنوایی از 750 تا 8 كيلو هرتز بررسی می‌شود. اين تست تمايز فركانسی را بررسی می‌کنند.
براي مثال دانش آموزانی كه به ظاهر شنوایی طبیعی دارند اما در درس ديكته نمره خوبي را دريافت نمی‌كنند يا تمركز کافی ندارند ممكن است در برخي از فركانس‌های شنوایی دچار مشكل باشند كه با انجام اين تست می‌توان به مشكل آن‌ها پی برد.
در مجموع تست TE فركانس‌های ميانی و تست DP فركانس‌های بالا را بررسی ميكند ( فركانس‌های بم بخاطر نويز فيزيولوژیک نوزاد تا حدود 6 سالگي كه قادر به انجام تست اديومتری رفتاری باشيم قابل بررسی نيستند ) كه انجام اين دو تست براي تشخيص ضروری هستند.

تست شنوایی ABR

این آزمون به بررسی عصب گوش و راه های شنوایی در ساقه مغز می پردازد. ABR برای تعیین آستانه های شنوایی در افرادی که قادر به همکاری نیستند انجام میشود مانند نوزادان و متمارضین هدف دیگر از انجام این آزمون اطمینان از سلامت عصب شنوایی است برای نوزادانی که زردی بالای 14 دارند، یا در دستگاه های انکیباتور بستری بودند.

تست شنوایی TYMPANOMETERY

هدف از انجام این تست بررسی پرده گوش، گوش میانی، استخوانچه های گوش، میزان مایعات گوش میانی است. برای بررسی درد گوش، عفونت گوش، لوزه و پارگی پرده گوش از این آزمون استفاده می شود. در کلینیک سمعک برتر آزمون های فوق، با نهایت دقت و جدیدترین دستگاه ها انجام می گردد. بررسی پرده گوش، گوش میانی، استخوانچه های گوش، میزان مایعات گوش میانی است. برای بررسی درد گوش، عفونت گوش، لوزه و پارگی پرده گوش از این آزمون استفاده می شود. در کلینیک سمعک برتر آزمون های فوق، با نهایت دقت و جدیدترین دستگاه ها انجام می گردد.

پروتكل سنجش شنوایی نوزادان از بدو تولد

در بدو تولد در بيمارستان تست غربالگري TE OAE انجام ميشود.
حدود 5 -15 روز پس ازتولد انجام تست كلينيكال TE OAE و DP OAE ضروري ميباشد.
اين آزمون به بررسي باند وسيع فركانسي و تكامل و بلوغ شنيداري مي پردازد.
در 3 ماهگي TYMPANOMETERY به بررسي پرده گوش، گوش مياني، استخوانچه هاي گوش و ميزان مايعات گوش مي پردازد.
(براي نوزاداني كه زردي بالاي 14 داشتند و يا درNICU بستري هستند انجام تست ABR در سه ماهگي ضروري ميباشد.)
اگر نوزاد در مرحله اول و دوم REFER شود يعني پاسخ خوبي دريافت نشود:
بايد درسه ماهگي تست ABR شود كه پاسخ هاي شنيداري را مستقيم از ساقه مغز دريافت مي كند.
و اگر در تست ABR هم كم شنوايي نوزاد تاييد شد:
با توجه به ميزان و نوع كم شنوايي سمعك مناسب تجويز مي گردد و يا كانديد عمل كاشت حلزون ميشود.

كم شنوایی در كودكان

بايد به شنوايي كودكانمان اهميت دهيم زيرا كودك بايد بشنود تا صحبت كند.متاسفانه در پروسه كم شنوايي كودك، آنقدر والدين از اين دكتر به ان دكتر مي روند كه گاه ماه ها و يا يكسال فقط والدين وقت خود را صرف بردن دكتر كرده از شنوايي كودك خود غافل شده اند و نميدانند كه براي خوب شنيدن يك ساعت هم براي نوزاد يك ساعت است.
والدین گرامي به محض اينكه متوجه شديد فرزندتان كم شنوااست با يك تحقيق جامع و سريع كودك خود را از نعمت شنوايي با خريد سمعك مناسب، قوي و با كيفيت و استفاده از كلاسهاي تربيت شنيداري بهره مند سازيد.
بسياري از والدين هنوز نگاه واقع بينانه اي نسبت به كم شنوايي و سمعك ندارند. براي كودكان سمعك فقط شنيدن نيست، بلكه شناخت وي از محيط و افزايش درك وي در موقعيت هاي مختلف از محيط است.

سمعک برتر آماده ارائه خدمات شنوایی سنجی به شما همراهان گرامیست.

. آماده‌ی پاسخگویی به شما هستیم...
Close and go back to page
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت نزد مدیریت سمعک برتر محفوظ می‌باشد.
طراحی وب
همین الان تماس بگیرید